Ex-renner Stive Vermaut overleden

Ex-renner Stive Vermaut overleden
ROESELARE - Ex-wielrenner Stive Vermaut is vanochtend overleden in een ziekenhuis in Roeselare. Vermaut (28) lag al twee weken in coma na een hartstilstand.
Steve Vermaut werd zondag 13 juni tijdens een tochtje met de fiets plots onwel. Hij werd door de hulpdiensten ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het H.Hartziekenhuis van Roeselare, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. De toestand van de ex-renner werd van dan af omschreven als kritiek.

Stive Vermaut had een eerste maal hartklachten tijdens de Trofeo Laigueglia van 19 februari 2002. Tijdens Milaan-Sanremo had Vermaut opnieuw af te rekenen met hartritmestoornissen. Toen werd vastgesteld dat hij een aangeboren hartafwijking had. Bij Lotto-Adecco mocht Vermaut niet meer aan de slag. Palmans-Collstrop bood hem wel nog een contract aan. Maar tijdens de Luk-Cup in de maand oktober van datzelfde jaar sloeg het hart van Vermaut opnieuw op hol. Meteen zette Stive een punt achter zijn profcarriere, die aanvatte in 1998 bij Vlaanderen 2002 en via omzwervingen bij US Postal en Lotto-Adecco hem uiteindelijk bij zijn laatste werkgever Palmans-Collstrop liet belanden.

Vermaut startte begin dit jaar een fietsenzaak op. Zijn vrouw is in verwachting van hun tweede kindje.
Corrigeer

NIEUWS