The Top wint Grote Steeple Chase in Waregem Koerse

WAREGEM - De Grote Steeple Chase van Vlaanderen werd vandaag, tijdens de 157ste Waregem Koerse, gewonnen door de achtjarige Franse hengst The Top. Twee andere Franse paarden, Gael d'Angron en Iclan de Moliéres, strandden op de dichtste ereplaatsen.

De Steeple Chase van Vlaanderen is met 95.000 euro de hoogst gedoteerde hindernisren van België.

The Top, bereden door de Franse jockey Guiheneuf, nam onmiddellijk de leiding. Bij de eerste sprong over de Ierse berm kon Xavier Hondier, jockey van Gael D'Argon, met veel moeite in het zadel blijven. Maar de 10-jarige hengst bleef de tweede plaats vasthouden tot op de meet. The Top kon zijn ondertussen zeven lengten voorsprong behouden.

Voor jockey Guiheneuf was het de derde overwinning in vier jaar. In 2002 won hij met Galapagos en één jaar later toonde hij zich de beste met Repere. Voor eigenaar Lepage, trainer Foucher en Guiheneuf lag er na de streep een slordige 50.000 euro klaar.

De prijs Graaf André du Monceau de Bergendal, de kleine steeple chase over 4.400 meter, was voor de 13-jarige hengst Daisy D'Angron. In de laatste 200 meter nam hij duidelijk de bovenhand over Fakir Rochelais. Top weight Sylver Boy werd derde.

Uitslagen. Prijs Graaf André du Monceau de Bergendal (kleine steeple):

1. Daisy D'Angron (Fra) 3,2/1

2. Fakir Rochelais (Fra) 10,3/1

3. Sylver Boy (Fra) 3,1/1

ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen

1. The Top (Fra) 4,6/1

2. Gael D'Angron (Fra) 6,2/1

3. Iclan de Moliéres (Fra) 28/1

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.