Fransman Pauriol wint GP La Marseillaise

MARSEILLE - De Fransman Rémi Pauriol (Cofidis) heeft de Grand Prix La Marseillaise (1.1) gewonnen. Dit is de openingswedstrijd van het Europese wegseizoen.
Pauriol haalde het na een koers over 136,8 km rond Marseille afgescheiden voor zijn landgenoot Thomas Voeckler (Bouygues Telecom). De Rus Yury Trofimov (Bouygues Telecom) werd derde. Beste Belg was neoprof Ben Hermans van de Topsport Vlaanderenformatie met een zesde plaats.

Van bij de start regende het aanvallen. In een van de vele vluchten was ook Benny De Schoorder betrokken, maar al deze uitvalspogingen waren geen lang leven beschoren. Bij de beklimming van de Belcodene, na zowat 42 kilometer koers, kregen we een aanval van zes renners. Daarbij Geert Seurs.

Uit deze compacte kopgroep sprongen, tijdens de afdaling van de L'Espigoulier na 90 kilometer wedstrijd, de Fransen Mathieu Ladagnous en Remi Pauriol weg. In volle finale liet Pauriol zijn enige metgezel in de steek en haalde het afgescheiden. Thomas Voeckler werd nog tweede.

Walter Planckaert: 'Grote onderscheiding voor Ben Hermans'

Met een zesde plaats was Ben Hermans de beste Belg tijdens de Franse openingskoers, de GP La Marseillaise. 'Eigenlijk waren we met de ganse ploeg heel de dag bijzonder bedrijvig. Geert Steurs maakte deel uit van een vlucht die omzeggens de volledige koers kleurde. En in de finale stak Ben Hermans er ineens bovenuit. Hij krijgt van mij een grote onderscheiding. Deze ploeg, op uitzondering van Tom Criel die plaats maakt voor Klaas Lodewyck, werkt ook de Ster van Besseges af die woensdag van start gaat', stelde sportdirecteur Walter Planckaert (Topsport Vlaanderen).
Corrigeer