Charleroi 2 - AA Gent 5

Gent zet Charleroi overtuigend opzij

Gent zet Charleroi overtuigend opzij

Foto: photo news

AA Gent ging in een ijskoud Charleroi verdiend met de zege lopen en zet zijn zegetocht in 2009 verder. Een geslaagde generale repetitie voor de bekerreturn in en tegen Genk van komende woensdag.
Bij de thuisploeg startte de Belgisch-Congolese belofte Pelé Mboyo voor het eerst in de basis, ex-Buffalo Moia schoof door naar het middenveld om de geschorste Camus te vervangen. Michel Preud’homme gooide de Noor Erlend Hanstveit voor het eerst voor de leeuwen waardoor bij Gent vier van de vijf wintertransfers - de Malinees N’Diaye zat op de bank - aan de wedstrijd mochten beginnen.

De bezoekers trokken meteen het laken naar zich toe en combineerden het best op een erbarmelijk slecht veld. Mujangi Bia trapte een vrije trap in de handen van Jorgacevic, maar het waren de Buffalo’s die vrij snel op voorsprong klommen.

Maric werd bij een voorzet van Ruiz helemaal niet afgedekt en mocht - nadat zijn eerste poging nog door Laquait werd gekeerd - in twee keer de bezoekers op voorsprong brengen. Drie minuten later trok de sterke Roy Myrie op wandel, na een dubbelpass met Ruiz miste de Costa Ricaanse verdediger van Gent echter volledig zijn schot.

Een zeer bedrijvige Maric testte nogmaals de vuisten van Laquait, maar de goalie van Charleroi moest zich op de 23ste minuut alweer gewonnen geven toen Custovic knap een corner van Ruiz verlengde tot bij de mee opgerukte Stef Wils, die vanop de doellijn zijn eerste treffer voor Gent kon aantekenen.

Preud’homme naar de tribune

De wedstrijd leek al voorbij, maar op het halfuur torpedeerde Jorgacevic Mboyo terwijl de bal al was gespeeld. Verbist legde de bal op de penaltystip tot grote woede van de Gentse doelman die door zijn ploegmaats moest worden tegengehouden toen hij de lijnrechter wilde te lijf gaan. Ook een ziedende coach Michel Preud’hommme werd naar de tribune verwezen.

Mujangio Bia liet de kans niet liggen en bracht de Carolo’s terug in de match. Nog meer commotie toen de scheidsrechter nauwelijks twee minuten later de ogen sloot toen Thereau in de rug van Ruiz sprong net toen die en actie wilde afronden. Duidelijke strafschop, maar niet gefloten en Gent razend.

Na de pauze bleken de 22 acteurs evenveel last te hebben van de bijtende kou als het vrij schaars opgekomen publiek. Veel foutieve passes en weinig uitgespeelde kansen waren het gevolg. Het was opnieuw Maric die met een uitstekende pass Ljubijankic richting Laquait afstuurde, de Sloveen miste niet.

Gent in een zetel en Custovic duwde het mes nog wat dieper in de wonde na een knappe assist van Bryan Ruiz. Toen bij de thuisploeg ook nog Sbai met een tweede gele kaart werd weggestuurd, kon Gent de partij rustig uitvoetballen. De aanhang van Charleroi richtte dan maar zijn gifpijlen op de eigen ploeg en het bestuur. Op de koop toe scoorde ex-Carolo Tim Smolders nog een vijfde goal, Théréau redde niet eens de eer.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.