Lokeren 0 - AA Gent 1

Gent doet wat het moet

Gent doet wat het moet

Foto: Photo news

AA Gent won gevleid bij Lokeren. Het wipt zo over Lokeren en praat weer meer in het debat om Europees voetbal. Het nadert tot op vier punten van nummer vier RC Genk. Lokeren mist de aansluiting maar verdiende op basis van een sterke tweede helft meer.
De aanloop naar de derby verliep in een zenuwachtig sfeertje. AA Gent trainde twee dagen achter gesloten deuren en stuurde een spion naar de laatste training op Daknam. Daar liet Leekens evenmin in zijn kaarten kijken. Hij gaf een waslijst geblesseerden en twijfelgevallen door terwijl het overgrote deel van die spelers gewoon meetrainden. Hij wijzigde zijn team dat op Cercle een gelijkspel uit de brand sleepte niet. Geen basisplaats voor Fred Dupré dus die vorige week met een adductorenletsel uit voorzorg aan de kant bleef en nu tegen zijn ex-club op de bank startte. De Israëliër Ziv kreeg de voorkeur. Bij AA Gent slechts één wijziging in vergelijking met vorige speeldag. Smolders startte in de plaats van Azofeifa.

De wedstrijd startte even zenuwachtig als de voorbereiding. Het tactisch steekspel tussen beide trainers kon de toeschouwers in de eerste helft maar matig boeien. De wedstrijd zat op slot en doelgevaar was er nauwelijks. Lokeren opende met een schot van Maazou in de grijparmen van Jorgacevic. Aan de overkant claimde Leye onterecht een strafschop. Lokeren zocht geregeld de lange bal om Maazou en Golan in stelling te brengen. Een omhaal van Golan mislukte.

De beste kans voor de bezoekers voor de rust kwam er na een corner van Maric. Ljubijankic verlengde en De Roeck kopte aan de tweede paal nipt naast. Een voorzet-schot van Grondin belandde op het dak van het doel. Maric kreeg geel voor een schwalbe die er geen was.

Rood voor Maazou

De tweede helft had meer te bieden. Vooral de thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer. Doelman Jorgacevic had een uitstekende save in huis op een vrijschop van Carevic. Maric schoot in het zijnet in plaats van zijn vrijstaande ploegmaats Leye en Ruiz aan te spelen. Lokeren duwde Gent op de eigen helft. Overmeire trok voor en Maazou gleed de bal binnen. Het gejuich van de Nigerees verstomde toen hij de lijnrechter met de vlag in de hoogte zag staan. De topschutter ging verhaal halen en kreeg geel onder de neus geduwd. De assistent van Saadouni had het bij het rechte eind. Maazou stond buitenspel toen de pass vertrok.

Lokeren nam de bovenhand en voetbalde zich een paar kansen bij elkaar. Zo dwong Golan doelman Jorgacevic tot een tijgersprong. Een vrijschop van Carevic zoefde rakelings over. Lokeren verdiende de voorsprong maar kreeg het deksel op de neus. De eerste echt gevaarlijke actie van AA Gent leverde een doelpunt op. Ruiz, tot dan onzichtbaar, schudde een nummertje uit zijn gouden voeten. Strul werd in de wind gezet en de ingevallen Rosales had maar voor het binnen tikken. 0-1 tegen de gang van het spel.

De wedstrijd ontaardde. Een gefrustreerde Carevic gaf Ruiz opzettelijk een slag in het gezicht. De Kroaat stond al geel geboekt en ontsnapte aan een rechtstreekse rode kaart. Maazou, die al sinds 24 januari droog staat, werd nog uitgesloten op aangeven van de lijnrechter.

Doelpunten:
Roberto Rosales 79'
Corrigeer