Foto Annick elektronisch verspreid

Nog steeds geen spoor van Annick

Nog steeds geen spoor van Annick
BRUSSEL - Na vijf dagen van intens onderzoek en zoekacties is er nog geen spoor naar de verdwenen Annick Van Uytsel. Ook de tips die bij de speurders blijven binnenlopen en de verhoren van familie, vrienden en omgeving van het meisje, hebben nog niets concreet opgeleverd. Dat deelt het Leuvense parket woensdagnamiddag mee. Donderdag wordt weer gezocht in Halen en de verhoren gaan gewoon voort.
Woensdag hebben agenten van de lokale en federale politie samen met een aantal vrijwilligers gespeurd langs het afrittencomplex van de E314 in Halen omdat daar het gsm-toestel van Annick Van Uytsel het laatst werd gesignaleerd. Bij de zoekactie werden ook zestien ruiters en een helikopter ingezet maar toen de speurders omstreeks 17.30 hun actie staakten, had ook de nieuwe actie niets opgeleverd.

'We gaan morgen, donderdag, gewoon voort met het doorzoeken van dat gebied', aldus Patrick Vits, woordvoerder van het Leuvense parket. 'Er is immers nog altijd slechts een deel van het afgebakende gebied onderzocht.'

Ondervragingen

Woensdag werd besloten om familie, vrienden en ruime omgeving van het 18-jarige meisje opnieuw te ondervragen. De speurders willen op die manier een beter beeld krijgen van het meisje. Ook alle aanwezigen op de fuif van vrijdagavond, een van de laatste plaatsen waar Annick Van Uytsel werd gezien, zullen verhoord worden, aldus nog Patrick Vits.

'Die ondervragingen zijn natuurlijk al begonnen onmiddellijk na de verdwijning. We zetten die nu voort en mogelijk zullen een aantal mensen opnieuw verhoord worden om hen nieuwe elementen voor te leggen. Tot nu toe hebben ook die verhoren evenwel geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Hetzelfde geldt voor de vele tips die binnenkomen en die allemaal moeten nagekeken worden.'

Parket en speurders zijn alleszins van plan al het mogelijke te doen om een spoor naar Annick Van Uytsel te vinden.

Foto op schermpjes

Vanaf vandaag is de foto van de verdwenen Annick Van Uytsel te zien zijn op de computerschermpjes in de 6.600 verkooppunten van de Nationale Loterij.

Het is de eerste keer dat Child Focus de bevolking op die manier verwittigt over een verdwijning. Het centrum voor vermiste kinderen is van plan dat in de toekomst te herhalen bij de verdwijning van andere kinderen of jongeren.

De foto van Annick van Uytsel zal ook in heel wat benzinestations te zien zijn. 'De foto werd elektronisch doorgestuurd naar de verkooppunten van de Nationale Loterij. Vanaf deze morgen is de foto op de computerschermen te zien zodra het verkooppunt de deuren opende', zegt woordvoerder Dirk Depover van Child Focus.

7.500 affiches

Annick Van Uytsel verdween tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag na een nachtje stappen met enkele vriendinnen. Om 4 uur reed Annick met enkele vriendinnen met de fiets naar huis. Aan de spoorweg in Schaffen nam ze afscheid van haar vriendinnen en reed ze alleen verder. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Intussen heeft Child Focus via zijn reguliere partners al 7.500 affiches verspreid met de foto van de verdwenen tiener uit Schaffen. Er hangen affiches in de stations van de NMBS, De Lijn, de MIVB, de TEC en in de benzinestations van Total.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees