Michael Jackson wil Diana Ross als moeder voor kinderen

Michael Jackson wil Diana Ross als moeder voor kinderen

Foto: reuters

In zijn testament wijst de overleden popzanger Michael Jackson zijn kinderen toe aan zijn moeder (79). Als die komt te overlijden moeten de kinderen bij zangeres Diana Ross (65) worden ondergebracht.

Het testament, opgesteld in 2002, werd woensdag neergelegd bij het hooggerechtshof in Los Angeles. De platen van de overleden popster hebben intussen de Amerikaanse hitlijsten volledig ingenomen.

'Als een of meerdere van mijn kinderen minderjarig zijn op het moment van mijn overlijden, vertrouw ik hen toe aan mijn moeder, Katherine Jackson', schrijft de zanger in zijn testament. 'Als Katherine Jackson mij niet overleeft, als ze niet in staat is de kinderen op te vangen, of ze niet onder haar hoede wil nemen, vertrouw ik hen toe aan Diana Ross.'

In het testament staat verder dat alle bezittingen van de King of Pop naar het fonds 'Michael Jackson Family Trust' gaan. Het is niet geweten hoe dat fonds is samengesteld of wie de leden zijn. Debbie Rowe, de voormalige echtgenote van de zanger en de moeder van twee van zijn kinderen, komt niet voor in het document.

Het vermogen van Jackson wordt in het document op 500 miljoen dollar (354 miljoen euro) becijferd. Sindsdien zou het fortuin echter aanzienlijk geslonken zijn.

De albums van de overleden zanger zijn in de Verenigde Staten opnieuw naar de top van de hitparade gekatapulteerd. In de hitlijst van het magazine Billboard worden negen van de tien eerste plaatsen ingenomen door de platen van Jackson. De lijst wordt aangevoerd door de compilatie 'Number Ones', met 108.000 verkochte exemplaren de voorbije week. Daarna volgen de dubbelaar 'The Essential Michael Jackson' (102.000) en 'Thriller', het best verkochte album aller tijden (101.000).

 

Corrigeer

MEER NIEUWS