Ook honden hebben nu eigen Facebook

Ook honden hebben nu eigen Facebook

Foto: rr

WILRIJK - Meer dan een jaar broedde Jan Van Vlimmeren (30) uit Wilrijk op het concept en sinds kort is zijn social network voor honden online. En met succes. Z'n 'Facebook voor honden’ telt al 220 profielen. Dagelijks zijn er ongeveer honderd liefhebbers online.

"De meeste hondenwebsites zijn sterk verouderd. Maar wij gebruiken dezelfde technologie als Facebook, erg gebruiksvriendelijk dus. Zo kan je bijvoorbeeld je profielpagina personaliseren met een foto van je hond," legt Jan Van Vlimmeren uit.

Dat honden.be uniek is, bewijst het gebrek aan voorbeelden in het buitenland. "Er is het Amerikaanse dogster.com, maar die website is weinig gebruiksvriendelijk." Honden.be tracht ook te informeren. "Want mensen kopen vaak een dier dat niet bij hen past," weet Jan Van Vlimmeren, die vijf jaar hondeninstructeur was. "Zo kopen ouderen een rottweilerpup die veel te sterk is voor hen, of kiest een gezin voor een moeilijk op te voeden ras. Met een vragenlijst over hondkenmerken proberen we op onze website mensen te helpen bij hun keuze

"De netwerksite voor honden is nog volop in evolutie. Elke maand komen er nieuwe functies bij. Binnenkort kunnen bijvoorbeeld ook fokkers profielen aanmaken en kan je het karakter van je eigen hond checken met dat van het ras.

Nu al kan je een profiel en groepen aanmaken, een dagboek bijhouden en fotoalbums online plaatsen. Nieuw is dat eigenaars via Google Maps kunnen zien waar de dichtstbijzijnde dierenarts of hondenkapper is. Met 1,5 miljoen honden in België en 800.000 in Vlaanderen ligt er een enorme markt open.

En de ambitie is groot. "We willen dé online bestemming voor hondenliefhebbers worden. Het zou mooi zijn als we ook Nederland bereiken." Jan Van Vlimmeren broedt ook nog op andere plannen. Zo wil hij tegen eind dit jaar nog een ‘Facebook voor Antwerpse studenten’ lanceren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees