Stuur eens een sms in naam van iemand anders

Stuur eens een sms in naam van iemand anders
BRUSSEL- Het moet de droom zijn van elke flauwe grappenmaker of iedereen die rondloopt met rancunes: iemand een sms sturen die afkomstig lijkt te zijn van een ander. Die droom kan nu werkelijkheid worden. Want voortaan, zo schrijf de Observer, bieden verschillende internetbedrijfjes de mogelijkheid om een sms te versturen en zelf de verzender en bestemmeling te kiezen.
Het is dus mogelijk om via het internet een bericht naar om het even welke gsm te sturen dat de indruk wekt van een andere gsm afkomstig te zijn. Zo kun je, met de beste bedoelingen, twee kennissen via een romantisch berichtje met elkaar in contact brengen. Of, iets minder goedbedoeld, kun je iemand een dreigend sms’je sturen ondertekend door de baas.

In al die gevallen blijft uw identiteit geheim, want als de baas of de potentiële minnaars besluiten te antwoorden, gaat dat bericht naar het gsm-nummer waar het allemaal begon, of liever lijkt te zijn begonnen.

Alleen als de werkelijke verzender van het bericht bekent dat hij het sms’je stuurde of als de politie wordt ingeschakeld en informatie gaat halen bij de eigenaar van de website die de dienst aanbiedt, kan de waarheid worden achterhaald.

De eigenaar van een van die diensten, die het tegen betaling van 1 pond (1,30 euro) mogelijk maakt zo’n vals bericht te versturen, onderstreept dat het gaat om onschuldig vermaak. Maar voor alle zekerheid voegt hij eraan toe dat elke tekst die wordt verzonden ook wordt bijgehouden. ,,Dus als mensen er een probleem mee hebben, kunnen ze ons contacteren en kunnen wij zeggen of wij de werkelijke afzender zijn.''
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees