Van de Veire is Radiopersoonlijkheid van het jaar

Van de Veire is Radiopersoonlijkheid van het jaar

sisk
Foto: mh

Peter Van de Veire is door de mediawebsite RadioVisie verkozen tot Radiopersoonlijkheid van het jaar. De ex-Studio Brussel-man en het boegbeeld van de nieuwe radiozender MNM haalde het nipt van Annemie Peeters (Radio 1). Sven Ornelis van Q-Music werd derde. Voor Peter Van de Veire is het al de derde trofee op rij.
Naast de prijs van radiopersoonlijkheid werden nog dertien awards uitgereikt. Guy De Pré (Radio 2) werd beste presentator en Alexandra Potvin (Q-Music) beste presentatrice. Kevin Major (VRT) had dan weer de beste nieuwsstem en Tom Coninx (Sporza) was de beste sportcommentator.

Het beste radioprogramma was Ornelis&Rogier Showtime op Q-Music en het beste programma-item was Davids Telefoonterreur op Donna. Q-Music behaalde ook de award van beste jinglepakket én de award voor de beste website.

De prijs voor de beste radiostunt van 2008 was dan weer voor Radio Nostalgie. De radioflop van vorig jaar is het einde van Donna. De prijs van beste radiospot ging naar Humo. De beste Belgische webradio is dan weer Jouwradio.

De Life Time Achievement Award gaat naar Adriaan Van Landschoot, de man die in 1973 Vlaanderen z'n eigen zeezender schonk in het kielzog van de populaire Nederlandse radiopiraten Veronica en Radio Noordzee.
Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees