Marcia De Wachter krijgt spreekverbod

Marcia De Wachter krijgt spreekverbod

herman ricour

BRUSSEL - Marcia De Wachter is niet langer alleen hoofd consumentenbescherming bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Ze moet het bestuur van haar afdeling delen met voorzitter Eddy Wymeersch. Hij heeft De Wachter ook gevraagd geen publieke verklaringen meer af te leggen.
L'Echo schrijft donderdag dat De Wachter onder ,,voogdijschap'' van Wymeersch is geplaatst. Het manoeuvre rond De Wachter zou het gevolg zijn van een interview dat De Wachter in november 2005 aan De Tijd gaf. Daarin verklaarde ze dat wie wil beleggen beter beschermd is bij een bank dan bij een verzekeringsmakelaar.

Ook bij de Nationale Bank zijn de taken van De Wachter herschikt. Zo werkt ze daar niet langer bij de human resources maar bij de informatica.

De Wachter is van CD&V-signatuur en werkte vroeger op het kabinet van voormalig premier Wilfried Martens. Daar werd zij opgemerkt door Fons Verplaetse die haar wegplukte en overbracht naar de Nationale Bank toen hijzelf gouverneur van de instelling werd. De Wachter schopte het bij de Nationale Bank op een gegeven moment tot vice-gouverneur, maar die functie oefent ze sinds 2003 niet meer uit.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees