'Astana toonde te weinig interesse'

Het Kazachse ProTourteam Astana kreeg geen uitnodiging voor de 91e editie van de Ronde van Italië, die op 10 mei van start gaat.
"Dat heeft het team aan zichzelf te danken", vindt girodirecteur Angelo Zomegnan. "Astana toont geen interesse in de Ronde van Italië."

"Alberto Contador zegt altijd dat hij al zijn pijlen op de Tour richt en voor Levi Leipheimer is de Giro ook alleen maar een voorbereidingswedstrijd op de Tour. Wel als onze wedstrijd hen niet interesseert, hoeven we ze toch ook niet uit te nodigen?", verklaarde Zomegnan in de Gazzetta dello Sport van zaterdag.

Zomegnan geeft toe dat de vele dopingzaken van vorig jaar (Vinokourov, Kessler, Kashechkin) er toch ook wel iets mee te maken hebben. "Astana heeft vorig jaar voor heel wat ophef gezorgd. Het is waar dat de ploegleiding volledig vernieuwd is, maar je wordt geen maagd door je 's morgens eens flink te wassen."
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.