Germinal Beerschot, Giants en volley Antwerpen gaan samenwerken

ANTWERPEN - Voetbalclub Germinal Beerschot, basketbalclub Antwerp Diamond Giants en Topvolley Antwerpen hebben maandag een samenwerkingsakkoord ondertekend. De nieuwe feitelijke vereniging kreeg de naam 'Topsport Antwerpen'. De samenwerking heeft als belangrijkste doelstelling potentiële sponsors warm te maken om van Antwerpen een echte topsportstad te maken.
Met Germinal Beerschot, Antwerp Diamond Giants en Topvolley Antwerpen verenigt Topsport Antwerpen de drie grootste balsporten in de stad Antwerpen.

Via gemeenschappelijke sponsorpakketten wil Topsport Antwerpen de Antwerpse bedrijfswereld engageren om mee te investeren in de uitbouw van een grootse sporttoekomst voor Antwerpen, waarbij ook aandacht wordt geschonken aan het sociale luik van de sport via jeugdwerking. Via deze commerciële samenwerking wil Topsport Antwerpen ook een oplossing bieden voor de huidige versnippering van sponsormiddelen in het Antwerpse sportlandschap.

De drie participerende clubs behouden elk hun eigen naam en hun eigen bestuursorganen. Ze starten de samenwerking met de intentie het project te intensifiëren en eventueel ook uit te breiden naar andere sporttakken in Antwerpen.
Corrigeer