Kat voorspelt dood van vijftig bejaarden

Een kat heeft in een Amerikaans rusthuis al vijftig overlijdens van bewoners voorspeld. In hun laatste uren ging 'Oscar' zich naast de bejaarden nestelen. Dokter David Dosa schreef een boek over het bizarre fenomeen.

De vijfjarige kat werd geadopteerd door een instelling in Rhode Island die gespecialiseerd is in patiënten met dementie. In 2007 schreef Dosa voor het eerst over de gave van Oscar. Sindsdien bleef de kat de overlijdens correct voorspellen.

Normaal doolt de kat door te gangen van het rusthuis, zonder veel contact te zoeken met de bewoners. Behalve als er iemand op sterven ligt, dan krabt het dier zelfs aan de deur om binnen te mogen.

Het gebeurde al dat verplegers Oscar in bed plaatsten bij een patiënt waarvan ze dachten dat hij stervende was, maar de kat op een ander bed ging liggen. Uiteindelijk bleek het oordeel van de kat correct. Die avond was het de tweede patiënt die stierf, de eerste bleef nog twee dagen leven.

Inmiddels is iedereen zo overtuigd van de gave van Oscar, dat de familie wordt verwittigd als de poes opnieuw op een bed springt en zich uitstrekt naast de bejaarde.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS