Nederlandse kunstenaars openen ’wietkot’ in België

ZWOLLE - De Nederlandse kunstenaars Wim Holsappel en Willem Alkema openen donderdag vlakbij Maastricht, maar op Belgisch grondgebied, een ’wietkot’. De theatermakers willen op deze manier de inwoners van Maastricht en burgemeester Gerd Leers ondersteunen in hun strijd tegen overlast van het drugstoerisme.
De gemeenteraad van Maastricht besloot onlangs om een aantal coffeeshops te verplaatsen naar de rand van de stad. Premier Guy Verhofstadt toonde zijn afkeuring over dit plan in een boze brief aan de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende.

Volgens beide kunstenaars uit Zwolle is de kruising tussen een frietkot en een coffeeshop de ideale oplossing. 'Om te zorgen dat de toestroom van cannabistoeristen zich niet op één plaats concentreert, kan het voertuig eenvoudig naar elders worden geplaatst', zei Holsappel.

Het kot is een rood-wit-blauw geverfde (de kleuren van de Nederlandse vlag) caravan met groene wietbladeren. De twee overhandigen het gevaarte donderdag aan Steve Stevaert, gouverneur van Limburg. Het duo reed in juni vorig jaar nog samen met de Nederlandse oud-voetbalinternational Willy van de Kerkhof in een oranje tank Duitsland binnen. In een eerdere ludieke actie beroofden ze verkleed als sint en pieten een supermarkt van een winkelkar vol pepernoten.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees