Royal Verrie wint Grote Steeple Chase van Vlaanderen

De 7-jarige hengst Royal Verrie, met de 31-jarige Franse topjockey David Berra in het zadel, heeft dinsdag in Waregem de Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen. Jorat d’Or, met Anthony Blais, werd tweede, Blue d’Ecosse, met Adeline Gadras, derde. Van de elf paarden aan de start waren er negen Frans, een volledig Frans podium was dan ook geen verrassing.
Ondanks het herfstweer waren er toch weer 45.000 paardenliefhebbers afgezakt voor de 161e editie van Waregem Koerse en de daarbij horende ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen (100.000 euro). Het waren Kan Nejd, de winnaar van vorig jaar, Jorat d’Or en Blue d’Ecosse die de aanvangsronde voor hun rekening namen.

Het trio trok gezamenlijk over de Ierse berm. Royal Verrie volgde in het kielzog. Verra nam de leiding bij de tweede sprong over de Ierse berm. Bij de tweede sprong over de Gaverbeek werd het veld herleid tot vijf paarden. Royal Verrie sloeg een kloof van acht lengten.

Berra mende Royal Verrie, vorig jaar derde, vlot over de laatste hindernissen en won uiteindelijk met vijftien lengten voorsprong op Jorat d’Or. Bleu d’Ecosse liet voor de derde plaats Kan Nejd en Ozaria du Boulay achter zich.

Voor David Berra was het de tweede zege in Waregem. In 2000 won hij met Gailoorn de Mee. Voor eigenaar Philippe Peltier was het de derde overwinning in Waregem Koerse. In 2001 had hij succes met Galapagos, in 2002 met Repere. Voor deze zege strijkt hij 50.000 euro op.

In de Prijs Jacques du Roy de Blicquy, de kleine Steeple Chase (39.000 euro), was de eer voor de Belgische eigenaars Huyck-Van Mele. Het duo dat in 2005 met Gael d’Angron de Grote Steeple Chase van Vlaanderen won, pakte nu de zege met de Franse hengst Wati, die bereden werd door Xavier Hondier.

Ook de derde ren, de Prijs Felix De Ruyck (28.000 euro), een hordenren van 3.400 meter, was voor de eigenaars Huyck-Van Mele. De 9-jarige Franse hengst Naperrichois, bereden door Hubert Terrien, won op overtuigende wijze.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.