Anouk en Natalia grootste prijsbeesten op TMF Awards

Anouk en Natalia grootste prijsbeesten op TMF Awards

Foto: gm

In het Antwerpse Sportpaleis zijn zaterdagavond de TMF Awards uitgereikt. De Nederlandse zangeres Anouk werd in drie categorieën als winnares uitgeroepen. De Vlaamse zangeres Natalia sleepte twee awards in de wacht. Ook Marco Borsato, Belle Perez, Zornik en Faithless vielen in de prijzen.
Zo’n 16.000, voornamelijk jonge, muziekliefhebbers woonden de zevende editie van de TMF Awards in een uitverkocht Sportpaleis bij. Naast de prijsuitreikingen waren er optredens van onder meer Clouseau, Admiral Freebee, Gabriel Rios en Sugababes. Anouk sloot het muzikale spektakel af.

De Nederlandse was zaterdag met drie muziekprijzen het grote prijsbeest. Ze werd uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke Artieste Internationaal, maakte volgens de TMF-kijkers het Beste Album Internationaal ("Hotel New York") en won ook in de categorie Beste Video Internationaal (’Girl’). Haar landgenoot Marco Borsato won opnieuw de award voor Beste Mannelijke Artiest Internationaal.

Clouseau-zanger Koen Wauters haalde het van Gene Thomas, Gabriel Rios en Koen Buyse in de categorie Beste Mannelijke Artiest Nationaal. Buyse moest evenwel niet met lege handen naar huis. Met zijn band Zornik kreeg hij de award voor Beste Rock Nationaal. Green Day won de award voor Beste Rock Internationaal. Lasgo, Arsenal en Sylver moesten de duimen leggen voor Milk Inc in de categorie Beste Dance Nationaal. En Faithless kaapte de award voor Beste Dance Internationaal weg.

De TMF-kijkers stuurden ook ’t Hof van Commerce (Beste Urban Nationaal), Black Eyes Peas (Beste Urban Internationaal), Belle Perez (Beste Vrouwelijke Artieste Nationaal), DJ Wout (Beste DJ Nationaal) en DJ Tiësto (Beste DJ Internationaal) niet met lege handen naar huis. Idool-finaliste Natalia kreeg een award voor Beste Album Nationaal ("Back For More") en een voor Beste Pop Nationaal.

Gwen Stefani, de vroegere zangeres van No Doubt, won de award voor Beste Pop Internationaal. Star Academy-winnares Katerine was de beste in de categorie Beste Nieuwe Artieste Nationaal. Kelly Clarkson is volgens de TMF-kijkers de Beste Nieuwe Artieste Internationaal.

De Vlaamse rockers van Stash werden in de bloemetjes gezet voor hun videoclip van het nummer "Sadness". Het populaire computerspel The Sims eindigde als eerste in de categorie Best Game. Idool-kandidate Sandrine kreeg uit de handen van An Reymen en Evy Gruyaert de Donna Award.

TMF zond de Award Show zaterdagavond live uit. Vanaf zondag 2 oktober wordt de show zeven keer herhaald.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees