Brussels Parlementslid Jos Van Assche naar Lijst Dedecker

Brussels parlementslid Jos Van Assche stapt over naar Lijst Dedecker (LDD), zo bevestigde Van Assche donderdag. De volksvertegenwoordiger werd vorige week uit de het Vlaams Belang gezet.
Mijn lidmaatschapsaanvraag bij LDD is ingediend", zegt Van Assche donderdag. Het Brussels parlementslid kent LDD-kopstuk Jean-Marie Dedecker al een hele tijd. Van Assche was, voor hij in 1999 overstapte naar het Vlaams Belang, lid van de VLD.

Het Brussels parlementslid zegt dat er "al langer vrijblijvend gesprekken waren tussen hem en de partij van Dedecker". Van Assche werd vorige week uit het Belang gezet, onder meer omwille van "imagoschade die hij de partij heeft berokkend".

Het parlementslid kwam recent in de actualiteit als slachtoffer van een opmerkelijke oplichtingszaak. Het Brusselse parket heeft een Afrikaan aangehouden die Van Assche in 2005 duizenden euro's lichter heeft gemaakt. De Kameroener beweerde dat hij de politicus wijsmaakte dat hij van één bankbiljet er drie kon maken.

Andere reden voor zijn uitzetting waren politieke meningsverschillen, onder meer in het kader van de lijstvorming voor de verkiezingen van 2009. Dat laatste ontkent Van Assche, maar dat er meningsverschillen waren, klopt volgens hem wel.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees