Belgen willen in Zwitserse Villars megacomplex bouwen

VILLARS-BRETAYE - Belgische bouwpromotoren willen In het Zwitserse kanton Vaud een groot vastgoedproject realiseren. Met de investering is een bedrag gemoeid van 250 miljoen Zwitserse frank. Het project zou er moeten komen in Villars-Bretaye in de ’Alpes Vaudoises’.
Tot 2 april hebben de autoriteiten de tijd om de zaak te onderzoeken. Er worden 32 individuele chalets voorzien en zes residenties. Het project is een initiatief van de Belgische vennootschap Vizzion Europe.

Voorzien wordt de verschillende gebouwen op te trekken om en rond het bestaande Hotel du Parc, het vijfsterrenhotel van Villars dat gemoderniseerd en vergroot zal worden, zo verklaarde althans Serge Beslin, directeur van de toeristische dienst van Villars, aan het Zwitserse persbureau ATS. Hij bevestigde een bericht terzake verschenen in ’24 Heures’.

Het voorziene aantal bedden van het aan te leggen complex moet meer dan 700 mensen kunnen opvangen. De werken zouden beginnen in 2008.

De toeristische dienst is in alle geval opgezet met het plan. ,,Dat zal ons de mogelijkheid bieden om te beantwoorden aan de noden van het cliënteel uit Rusland en uit het Midden-Oosten. Een wellnesscenter moet zorgen dat het complex succes heeft het jaar rond'', zo luidde het.

De Belgische vennootschap Vizzion had in juli 2006 al het Hotel du Parc en de aanpalende terreinen gekocht voor 34 miljoen Zw.frank. De bouwaanvraag van Vizzion wordt nu tot 2 april onderzocht.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees