Westerlo-topschutter Ogunsoto vertikt het om 5-0 te maken

Eerst Nys, dan Bruno Patrick Nys en Christ Bruno hebben ervoor gezorgd dat Brussels weer de borst vooruit durft steken. Bij Westerlo durfden Patrick Ogunsoto en co de kansen die ze lieten liggen na de wedstrijd niet tellen.
23 minuten was Patrick Nys held in eigen Kempen. Toen werd de Grobbendonkenaar in Brusselse dienst geklopt door een tegenvoetse kopbal van Dekelver (1-0). Het gebeurde allemaal in een wedstrijd die langzaam begon maar waarin Nys zich al even onderscheidde op een geplaatste bal van Dirar. Brussels had Bangoura op de bank en Tehoué in de ploeg. Een spits dus. Niet voldoende om één kans, die naam waardig, af te dwingen. Bovendien viel Tehoué nog geblesseerd uit. Albert Cartier gooide meteen alles om. Met Bangoura en Bouchouari kwamen er bijna gelijktijdig twee spitsen in.

De thuisploeg was beter maar Ogunsoto werd vaak betrapt op buitenspel. Het moest bij de thuisploeg van anderen komen. Evens verplichtte Nys tot een parade in de korte hoek. Ook Gaspercic moest een eerste keer plat. Neva mikte echter niet secuur genoeg.

Als de thuisploeg direct na de rust geen tweede keer scoorde lag dat opnieuw aan doelman Nys. Binnen vijf minuten forceerden Ogunsoto (2x), Dekelver en Delen liefst vier huizenhoge kansen. Nys hield Westerlo van een tweede goal. Twee keer ontsnapte een te gretig Westerlo zelf aan een tegentreffer. Eerst Bangoura, dan Gorius die tegen de voet van Wils aanknalde. Na een afgeslagen Brusselse aanval kwam de bal voor de voet van Bruno die met een ferme knal gelijkmaakte (1-1). Westerlo in zak en as, Nys en Brussels waren de morele winnaars.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.