Dexia vraagt 22,5 euro om kaartlezer te vervangen

Dexia vraagt 22,5 euro om kaartlezer te vervangen
BRUSSEL - De ruim 1 miljoen Dexia-klanten die internetbankieren met een kaartlezer, moeten 22,5 euro ophoesten voor een nieuw toestel als de batterijen na twee jaar de geest geven. Dat heeft de bank bevestigd aan Het Laatste Nieuws.
De Card Reader wordt bij het eerste gebruik gratis aangeboden, en de levensduurte van de batterijen bedraagt normaal vijf jaar. Op de vraag waarom de 'garantie' dan geen vijf in plaats van twee jaar geldt, gaf Dexia geen antwoord.

Dexia-klanten die het spelen met het idee om de kosten te omzeilen door in een winkel zelf nieuwe batterijen aan te kopen, zijn eraan voor de moeite. 'Dan raak je niet meer aan je gegevens', klinkt het bij Vasco Data, de leverancier van de Card Reader. 'In de kaartlezer zit een soort klok die gelijk loopt met de klok van een Vasco-toestel dat verbonden is met de server van een bank. Die gelijklopende klokken zorgen ervoor dat de gegevens op dezelfde manier worden verwerkt. Als de batterijen het begeven, lopen de twee niet meer synchroon en krijg je dus niet meer het juiste paswoord.'

Bij de andere twee grote banken in ons land, KBC en Fortis, is de vervanging van kaartlezers voor internetbankieren volledig gratis.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees