80’s popster opnieuw immens populair door internetgrap

Rick Astley maakt comeback

Rick Astley maakt comeback

Foto: *

Naar schatting dertien miljoen mensen lieten zich de voorbije maanden misleiden door een internetgrap die draait rond de hit ‘Never gonna give you up’ van Rick Astley.
De Britse zanger Rick Astley belandde in 1987 wereldwijd op nummer 1 in de hitlijsten met het nummer ‘Never gonna give you up’. Meer dan twintig jaar later maakt het liedje een comeback op internet. Sinds eind vorig jaar worden blogs en forums overspoeld met valse links die zouden moeten leiden naar populaire video’s en sites. In werkelijkheid leiden ze allemaal naar de videoclip van de 80’s hit.

Het fenomeen kreeg intussen zelfs een naam: ‘rickrolling’, ofwel: het misleiden van internetgebruikers door ze naar de clip van Astley te sturen. Op 1 april hield zelfs de populaire videosite YouTube zijn bezoekers voor de gek door een aantal valse links te plaatsten die naar de videoclip leidden.

Astley zelf weet de hele hype blijkbaar best wel te appreciëren. ‘Het is een beetje raar om jezelf als jonge gast terug te zien in video’s op het internet. Ik moet er om lachen, maar ik ben er zeker van dat het heel wat mensen ergert', zei Astley aan de Los Angeles Times.

Sony springt intussen ook op de wagen. De platenmaatschappij wil de greatest-hits van de zanger opnieuw uitbrengen. ‘Rick Astley: The Ultimate Collection’ zou op 28 april in de winkels moeten liggen.

Bekijk hier de videoclip
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees