Gevonden lichaam is Annick Van Uytsel

LUMMEN - Het lichaam dat donderdag in de vooravond werd ontdekt aan het Albertkanaal in Lummen is dat van de vermiste Annick Van Uytsel. Dat bleek na onderzoek door een wetsdokter in het UZ Gasthuisberg in Leuven.
Donderdagavond werd nog een autopsie uitgevoerd op het lichaam, maar over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Vast staat wel dat het meisje vermoord werd. Uit respect voor de familie zal het parket pas vandaag meer uitleg verschaffen.

Van de dader is nog steeds geen spoor, maar de zoektocht naar sporen wordt wel intens voortgezet. Nadat het stoffelijk overschot ontdekt werd, kwam op de vindplaats aan de industriezone langs de Kanaalstraat in Genenbos een bus met militairen aan. De soldaten zochten samen met de speurders van het gerechtelijk labo en de federale gerechtelijke politie naar sporen.

Ze deden dat in een strook met bos en struiken, dat gelegen is tussen de Kanaalstraat en de kanaaldijk en in de buurt van een transportband, die grondstoffen naar de schepen op het kanaal voert. Vandaag zal die zoektocht hervat worden.

Wandelaar

Omstreeks half zes donderdagavond merkte een wandelaar een pakket op dat kwam bovendrijven in het Albertkanaal aan de Kanaalstraat in Genenbos (Lummen). Hij verwittigde de politie die op hun beurt de brandweer stuurden.

Duikers van de brandweer brachten het pakket op het droge. Het bleek om een lichaam te gaan, dat volledig was ingepakt en verzwaard. Het pakket werd ter plaatse niet geopend, omdat mogelijke sporen verloren zouden kunnen gaan. Het was bijgevolg lang niet duidelijk of het om een man of een vrouw ging.

Omstreeks kwart over acht vertrok een lijkwagen die het lichaam naar het UZ Gasthuisberg gebracht heeft. Daar werd het pakket voorzichtig geopend en kon een wetsdokter vaststellen dat het inderdaad om het 18-jarige meisje uit Schaffen gaat.

Duikers

Van Uytsel verdween zaterdagnacht in Diest. Een intensieve speurtocht door honderden agenten, militairen en vrijwilligers in de wijde omgeving van Diest leverde vijf dagen niets op. Tot vanavond.

Vandaag had een ploeg duikers nog de Demer afgezocht. De zoekacties concentreerden zich rond Halen, waar de gsm van het verdwenen meisje het laatst werd gesignaleerd. Er werden ook nieuwe foto's vrijgegeven van Annick en haar fiets.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees