Ait Oud liep even rond in de straten van Luik

Ait Oud liep even rond in de straten  van Luik

Foto: belga

LUIK - Abdallah Ait Oud keerde dinsdagmiddag even terug naar zijn oude wijk Saint-Léonard en naar de plaats waar de lichamen van Stacy en Nathalie gedumpt werden.
Het plaatsbezoek leek vaak meer op een aflevering van de kolderbrigade. Het hof, de juryleden en de advocaten, maar ook de burgerlijke partijen en Ait Oud zelf reden in dezelfde dubbeldekbus naar de wijk Saint-Léonard.

De grote bus raakte echter in de problemen. Even voor 15 uur reed ze voor de zoveelste keer vast in de smalle straatjes in de Saint-Léonard. Daarom werd de tocht te voet verder gezet.

Ook een duidelijk angstige Ait Oud moest de bus verlaten, wat onmiddellijk hevige reacties van de omstaanders uitlokte. Scheldwoorden als 'Assasin' en 'Fils de Pute' vlogen in het rond. Zonder kogelvrij vest en omringd door een tiental zenuwachtige politiemensen wandelde Ait Oud richting spoorwegberm.

Van de ouders van slachtoffers ging enkel Catherine Dizier, de moeder van Nathalie, mee kijken naar de spoorwegberm waar haar dochter gevonden werd.
>Br> Het bezoek bracht niet meer details aan het licht over hoe de feiten precies verlopen zijn. De verschillende partijen kregen wel een beeld van de afstanden tussen de verschillende plekken die in het dossier opduiken, en hoe die locaties er uitzien.

Onnauwkeurige getuigen

Nadat gisteren experts verhoord waren, die voor verschillende verzwarende elementen hadden gezorgd, hoorde het hof deze voormiddag opnieuw getuigen uit de wijk Saint-Léonard. Hun getuigenissen waren soms onvolledig of onnauwkeurig.

Zo beweerden twee getuigen Ait Oud gezien te hebben op zaterdag 10 juni, terwijl de onderzoekers in de zaak-Ait Oud spreken van een 'gat' van 24 uur in zijn tijdsbesteding. Nauwkeuriger ondervraagd, zei een van de getuigen dat hij het zich toch 'niet meer herinnerde' omdat hij in de war was na een auto-ongeval van zijn zoon.

Huisbaas

Het ziet er dus naar uit dat het op zondag 11 juni was, nadat de vriendin van Ait Oud haar vriend verwittigde dat hij gezocht werd, dat zijn huisbaas Ait Oud opgesloten terugvond in een leeg appartement op de derde tussenverdieping.

Verschillende getuigen beschreven het kalme, discrete en zwijgzame karakter van Ait Oud. Hij was volgens hen een 'kalme, hoffelijke, beleefde persoon', 'waarvan men niet zou kunnen vermoeden dat hij op de hoogte kan zijn van zulke feiten'.

Abdallah Ait Oud wordt beschuldigd van de ontvoering, opsluiting, aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van en de moord op Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7), in de nacht van 9 op 10 juni 2006.
Corrigeer

NIEUWS