KV Mechelen - RSC Anderlecht 0-1

Wasilewski redt Anderlecht in blessuretijd

Wasilewski redt Anderlecht in blessuretijd
Landskampioen Anderlecht heeft de eerste competitiematch van het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen KV Mechelen leek het lange tijd een scoreloos gelijkspel te worden, maar Marcin Wasilewski kopte in blessuretijd alsnog het winnende doelpunt tegen de netten.
De eerste kans was voor de thuisploeg. Op aangeven van Chen schoot Dunkovic in één tijd naast. Anderlecht reageerde met een gemeten voorzet van Van Damme en een kopbal van Mpenza die naast ging. KV Mechelen hield gelijke tred met Anderlecht, dat pas in het derde kwartier kansen creëerde. Juhasz kopte een vrije trap van Biglia over en Boussoufa probeerde het tevergeefs vanop afstand. Tien minuten voor de rust kopte Tchité de eerste kans tussen de palen in de handen van doelman Adamovic.

Op slag van rust was de thuisploeg nog twee keer gevaarlijk, maar Mellemans trapte naast en Geudens over. Het stadion schreeuwde luid om de uitsluiting van Olivier Deschacht, voor een fout op Charaï die een tweede gele kaart verdiende. In het begin van de tweede helft kon Charaï alleen op Zitka afstormen, maar Deschacht remonteerde hem net op tijd. Voor Anderlecht kon alleen Boussoufa nog twee keer ongevaarlijk uithalen. Tien minuten voor tijd maakte Dunkovic de stunt bijna compleet, maar Zitka tilde zijn afstandsschot over de dwarslat. Anderlecht leek al op de eerste speeldag op puntenverlies af te stevenen, tot Biglia een vrijtrap op het hoofd van Wasilewski schilderde. De Pool bezorgde Anderlecht in de 92ste minuut alsnog de volle buit.
Corrigeer