Piryns trekt, Vogels duwt lijst Groen! Antwerpen

ANTWERPEN - De inzet van de nakende gemeenteverkiezingen in Antwerpen zal niet de burgemeestersjerp zijn, maar zal draaien rond het soort beleid dat huidig burgemeester Patrick Janssen (sp.a) zal gaan voeren. Dat zei lijsttrekker Freya Piryns (30) zondag bij de officiële voorstelling van de verkiezingscampagne- en lijst van Groen! in het Antwerpse stadspark.
Piryns wil tijdens de laatste aanloop naar de verkiezingen samen met haar groene collega's de Antwerpenaar overtuigen dat een samenwerking met Groen! nodig is om een progressief beleid te kunnen voeren in de stad.

Met 28 vrouwelijke en 27 mannelijke kandidaten, waarvan 11 onder de 31 jaar, en een reeks affiches met een lege tekstballon met daaronder de slogan "Doe iets met je mening.", wil Groen! werk maken van een groene, ecologische en duurzame stad. Volgens Groen! een stad waar het betaalbaar en goed wonen is, die kansen biedt, warm en solidair is. De lege tekstballonnen zullen de kiezer later een aantal keuzes geven. Keuzes zoals Autostraat of Speelstraat? Fijn stof of zuurstof?

Op de lijst voor de stad pronkt Mieke Vogels (52) als lijstduwer. De tweede en derde plaats gaan respectievelijk naar Erwin Pairon (53) en Chantal Pauwels (38), beide huidige schepenen in Antwerpen. Op de vijfde plaats staat Meyrem Almaci (30), voorzitster van Jong Groen! nationaal. Er werd eveneens een plaatsje gereserveerd voor 11 onafhankelijken en ook kregen alle lijsttrekkers van de verschillende Antwerpse districtslijsten een zichtbare plek op de stadslijst.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees