K3 heeft weer een blondje: Josje

Karen en Kristel hakten de knoop zaterdagavond persoonlijk door. Josje Huisman is de nieuwe blonde van K3. En met de 23-jarige Amsterdamse is de succesvolste Vlaamse groep nu ook een beetje van de Nederlanders. ‘Ze is de enige die van K2 opnieuw K3 kan maken’, zei Kristel. ‘Ik kan het niet geloven. Waaw’, waren haar eerste K-woorden.

‘Een historisch moment.’ Zo beschreven Karen en Kristel de finale. Een beetje aangedikt, maar toch. Nooit was de inzet voor een televisieprogramma zo hoog als gisteravond. De winnaars van de vorige talentenwedstrijden -Idool, X-Factor, ...- moesten het zelf waarmaken. Natalia en Dean kregen dan wel een platencontract, ze moesten het zélf verzilveren.

Volle agenda

De winnares van K2 zoekt K3 won de superpot. Geen blaadje papier met een krabbel, maar een verzekerde carrière. Haar agenda staat nu al vol. Zaterdag begint een tour door Vlaanderen en Nederland, goed voor 150.000 toeschouwers. Op 12 oktober ligt de eerste single van de nieuwe K3 in de winkel, op 23 oktober de nieuwe cd. En dan zijn er al concrete plannen voor een nieuwe film, een nieuw televisieprogramma, én een nieuwe musical. Het loopt dus wel los met Josje.

Als Gert(je) iets doet, dan doet hij het goed. Studio 100 maakte samen met vtm en het Nederlandse SBS6 een heel knap televisieprogramma. Al bleef de kijker met een wrang gevoel achter: wordt er rekening gehouden met mijn stem? Of is alles al lang beslist in het kantoor van Verhulst in Schelle? We weten het waarschijnlijk nooit. Maar het was dus mooie televisie. Een prachtig decor, door architect Verhulst persoonlijk getekend. Hij maakte het natuurlijk niet voor gisteren alleen. Duizenden kindertjes zullen de witte vliegende schotel terug zien tijdens de K3-concerten van de komende maanden.

De Vlaamse en Nederlandse zender staken allebei hun paradepaardje in een strak pak: Koen Wauters kreeg Gerard Joling naast zich als duo-presentator. Juist. Dàt was die foute Hollander met dat foute brilletje. Het zorgde voor heerlijke momenten tussen hem en jurylid Patty Brard. Na ‘De Drie Biggetjes’ bijvoorbeeld: ‘Ik heb tijdens het liedje ook een beetje naar jouw biggetjes zitten kijken, Patty.’ Daar zat ze, in haar roze glitterjurk. Nederlandse televisie is duidelijk net dat beetje stouter en pittiger dan bij ons.

Beste zangeres van de drie

Maar het ging dus om de drie finalistes. Noa verdedigde de Vlaamse eer, Madelon en Josje probeerden een Nederlands tintje aan K3 te geven. De kijker wist meteen dat het een open strijd zou worden. Opdracht één toonde dat ze alledrie in het plaatje passen. De intieme versies van Heyah Mama, Tele Romeo en Oma’s aan de Top waren bijna perfect gezongen. Karen -ze kan haar zwangere buik nu écht niet meer verstoppen- en Kristel wisten toen al één ding: de nieuwe K wordt de beste zangeres van de drie. En dat werd een half uurtje later pijnlijk duidelijk. Samen met de twee oudgedienden mochten de finalistes het podium op. Alledrie zongen ze Karen en Kristel naar huis. Patty Brard voorspelde een heel moeilijke avond. ‘Jullie passen allemaal in het plaatje. Het komt goed met alledrie.’ Met een extra vermelding voor ‘onze’ Noa. ‘K3 of niet. Jij wordt sowieso beroemd.’

België-Nederland

Rond de klok van tien waren ze nog met twee. De kijker, die ondanks duizenden betalende sms-jes maar een heel klein rolletje kreeg in de hele selectie, mocht samen met de jury één meisje naar huis sturen. Maar niet voor ze eerst alledrie samen met de twee anciens de nieuwe single MaMaSé mochten zingen. K3 zat tot voor de zomer een beetje in het slop. Maar met het catchy liedje, en vooral met de nieuwe K, krijgt de groep ongetwijfeld een nieuwe boost. En dan werd Madelon zowel als de kijker als door de jury naar huis gestuurd. Waarna Noa en Josje de klassieker België-Nederland mochten uitvechten. Met -alweer- een een Hollandse winnaar.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees