Met Google Latitude zien waar je vrienden zijn

Met Google Latitude zien waar je vrienden zijn

Foto: rr

Google Latitude, een nieuwe toepassing van Google, laat gebruikers vanaf dinsdag toe om via hun smartphone of computer te zien waar hun vrienden zich bevinden. Gebruikers van die toepassing kunnen zelf kiezen hoeveel informatie ze vrijgeven, en met wie.
Met Latitude kan je 'bij benadering' de locatie zien van de vrienden die hun locatie willen delen. 'Voortaan kan je zien of je echtgenote vast zit in het verkeer, of als een van je vrienden in de stad is tijdens het weekend', legt Google uit. Voor de nieuwe toepassing maakten ze gebruik van een andere Google-dienst, Google Maps.

Het bedrijf is zich bewust van de eventuele inbreuk op de privacy van zijn gebruikers, en is daar ook op voorzien. Latitude heeft een fijnmazig net van privacycontrole, maar laat gebruikers ook toe om verschillende locaties te kiezen voor verschillende vrienden. 'Zo kunnen je vrienden denken dat je aan de Niagara Falls staat, terwijl je eigenlijk in Rome bent.' Googlefans kunnen Latitude al in 27 landen op hun smartphone gebruiken, waaronder ook België en 13 andere landen in de Europese Unie.

Voorlopig kan iemand met een iPhone Latitude nog niet gebruiken, maar daar wordt aan gewerkt, zegt Google.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees