Carolina Klüft zet Tia Hellebaut in de bloemetjes

Carolina Klüft zet Tia Hellebaut in de bloemetjes

Foto: belga

Tia Hellebaut is woensdagavond op de uitreiking van de Gouden Spike in de bloemetjes gezet door niemand minder dan de Zweedse atletieklegende Carolina Klüft.
De drievoudig wereldkampioene op de zevenkamp en olympisch kampioene van Athene 2004 kwam speciaal naar Brussel om Tia de Gouden Spike 2008 te overhandigen.

"Dit maakt deze avond voor mij nog net iets specialer", vertelde Hellebaut achteraf. "Ik wist dat er me een verrassing te wachten stond, maar dat Carolina speciaal voor mij zou overvliegen uit Zweden, had ik echt niet verwacht. Dit doet me echt veel plezier."

De nog altijd maar 26-jarige Klüft, die ondertussen is overgeschakeld op het verspringen en hinkstapspringen, had niets dan lof over voor Hellebaut. "Tia heeft de atletieksport zoveel bijgebracht, we gaan haar heel erg missen. Tia was een echte vechter en was mentaal beresterk. Ik wens haar veel succes in haar nieuwe leven en weet dat ze een supermama zal zijn."

De uitverkiezing van Hellebaut was natuurlijk geen verrassing. De olympisch hoogspringkampioene en wereldkampioene op de vijfkamp werd voor haar prestaties eerder al beloond met onder meer de Vlaamse Reus en de titel van Sportvrouw van het Jaar en nu dus met een tweede Gouden Spike, na die van 2006. Ze genoot met volle teugen van de aandacht. "Het is natuurlijk geen verrassing dat ik hier vandaag win, maar ik ben daarom niet minder blij. Dit is pas mijn tweede Gouden Spike. Ik kan, nu ik gestopt ben met atletiek, meer genieten van de huldigingen. Als atleet is zo'n opeenvolging van vieringen zeer zwaar."

Hellebaut beseft dat voor de Belgische atletiek het zwarte gat dreigt na haar afscheid en dat van Kim Gevaert. "Het wordt even wennen voor de Belgische atletiekfans, maar ik zou iedereen willen oproepen geduld te hebben. Volgens mij staan we in de breedte op dit moment sterker dan acht jaar terug. We moeten niet negatief gaan doen en moeten onze beloftes gewoon de tijd geven om te groeien. Vergeet niet dat ik ook al 28 jaar was toen ik mijn eerste grote titel pakte."
Corrigeer