Lierse 3 RC Mechelen 0

Lierse stopt sprookje van Racing Mechelen

Lierse stopt sprookje van Racing Mechelen

Foto: photo news

Angst is een slechte raadgever. Het werd gisteren nog eens bewezen. Derdeklasser RC Mechelen verdedigde tegen tweedeklasser Lierse een 1-0-voorsprong, maar verloochende zijn aanvallende kwaliteiten. Het slikte voor de rust twee doelpunten en kwam die tegenslag niet meer te boven.
Wat bezielde Regi Van Acker, de trainer van RC Mechelen, toch? Vijf verdedigers aan de aftrap en zijn spits Olivio Callichio op de bank. In de bekerwedstrijden tegen Germinal Beerschot en Zulte Waregem verraste de derdeklasser met fris en aanvallend voetbal. Op het Lisp was daar niets van te merken. De opdracht was duidelijk. Met man en macht de kleine bonus verdedigen en hopen op een snelle counter.

Lierse mocht naar hartelust aanvallen en vooral Mohamed Abdel Wahed, de fijnbesnaarde Egypische middenvelder, voelde zich in zijn sas. Hij testte al vroeg doelman Clepkens en bleef het bezoekende doel bestoken. Even voorbij halfweg de eerste helft tikte Jurgen Cavens de bal opzij bij een vrije trap. Doelman Clepkens stond op het verkeerde been en had geen verhaal tegen het gestrekte schot van Abdel Wahed.

RC Mechelen kon daar helemaal niets tegenover stellen. De Mechelse fans lieten zich wel horen, maar veel zoden bracht het niet aan de dijk. Lierse voelde dat een tweede doelpunt in de lucht hing. Tomasz Radzinski stuurde Jurgen Cavens met een subtiele pass door de vijandelijke linies. Doelman Clepkens ging onvervaard in de voeten van de topschutter van Lierse en tikte Cavens aan. Scheidsrechter Verbist twijfelde niet en legde de bal op de stip. Ex-international Cavens nam zijn verantwoordelijkheid. Hij stuurde de Mechelse goalie naar de verkeerde hoek.

Lierse was virtueel geplaatst. Toch één minpunt. In al zijn enthousiasme pakte Radzinski bij een aanval de bal met de hand mee. Het leverde hem een tweede gele kaart op in de Cofidus Cup, waardoor hij de halve finale mist.

Rood voor invaller Elayadi

Regi Van Acker greep tijdens de rust in. Hij bracht spits Callichio, de doelpuntenmaker uit de heenwedstrijd, van de bank. De derdeklasser ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Het leverde enkele hete standjes op voor het doel van Vladan Kujovic.

Tot de ingevallen Elayadi zich domweg op vijf minuten tijd twee gele kaarten liet aansmeren. RC Mechelen moest met een man minder op zoek naar dat broodnodige doelpunt. Dat echter aan de overkant viel. Samir stuitte na een counter uit het boekje nog wel op doelman Clepkens, maar opportunist Radzinski was goed gevolgd en zette de geruststellende 3-0 op het scorebord. De kwalificatie kwam niet meer in gevaar en de viceleider uit de tweede klasse kwam niet meer in gevaar. Samir liet zelfs een niet te missen kans op een vierde doelpunt liggen.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.