Bekercompetitie laatste strohalm voor blauw-zwart

Cavens en Sterchele maken Club af

© belga

Club Brugge lijkt na de pandoering van gisteravond op Het Kiel uitgeteld om via de competitie een UEFA Cup-ticket te versieren. Sterchele en Cavens voerden een spel van kat en muis op met de Brugse gelegenheidsdefensie. Hoe raakt het trotse Club uit deze crisis?

François Colin

Na de nederlaag op Het Kiel mag Club Brugge de competitie vergeten. De achterstand op Standard bedraagt al tien punten en zelfs de vierde plaats is bedreigd. Europees voetbal afdwingen lijkt alleen nog via de beker haalbaar. Het is echter onduidelijk hoe dit Club de Heizel kan halen. De Bruggelingen maakten gisteren een reddeloze indruk en Cedomir Janevski stond 90 minuten radeloos te coachen.

Het debuut van kersvers sportleider Luc Devroe in de media zal de problemen ook geenszins opgelost hebben. Wellicht heeft hij gelijk en is een grote kuis de enige uitweg voor Club om een nieuwe start te nemen, maar het is niet echt verstandig om dit publiekelijk te verkondigen als deze groep je seizoen nog moet redden.

Er blijft Club dit seizoen ook niets bespaard. Niet alleen Maertens en Clement ontbraken - het hart van de blauw-zwarte afweer - maar zondagmorgen meldde Klukowski zich op de koop toe ziek. Priske schoof naar het centrum en Lutun, een jonge Franse Belg, debuteerde als basisspeler in een onuitgegeven defensie.

Opvallend was ook dat Stijn Stijnen niet tot de selectie behoorde. De nationale portier trainde de voorbije week nochtans een paar dagen probleemloos mee. Zijn afwezigheid voedde alleen de geruchten over een nakende transfer.

Defensie op wankele benen

De Brugse afweer werd aanvankelijk niet op de proefbank gelegd. Germinal Beerschot worstelde immers met de buitenspelval en slaagde er niet in gevaarlijk te zijn. De woeste gebaren van ongenoegen van Cedomir Janevski langs de zijlijn deden echter vermoeden dat de blauw-zwarte verdediging op wankele benen stond.

Dat bleek ook na 35 minuten lusteloos voetbal. De eerste versnelling van de thuisploeg werd Club fataal. Colman zorgde voor de opening, Cavens bewaarde het overzicht en Sterchele had de bal maar in het net te leggen. Twee goede passes volstonden om de Brugse laatste lijn volledig uit verband te halen.

Vijf minuten later had de partij zo goed als voorbij kunnen zijn voor de West-Vlamingen. Cavens miste zijn omhaal, maar Losada bracht de bal weer voor doel. Cavens kwam een teen tekort om de voorsprong te verdubbelen.

In plaats van 2-0 werd het bijna 1-1. Leko stuurde zijn landgenoot Balaban door de Antwerpse rangen, maar de Kroaat knalde op de vuisten van Luciano. De Braziliaanse doelman bokste de hoekschop echter pal in het gezicht van Dheedene en Colman moest de bal voor de doellijn weghalen.

Blauw-zwart ging kort na de pauze helemaal met de billen bloot. Sterchele vond zijn maatje Cavens, die de Brugse verdedigers als een matador uitdaagde en de uitgeputte stier de genadestoot gaf met een subliem pasje. Niemand was Sterchele gevolgd en de Italo-Belg rondde de fraaie aanval af met een balletje tussen de benen van de verbouwereerde Verbauwhede.

Sterke Cavens

Jurgen Cavens speelde met het vertrouwen van het supertalent dat Lierse in 1999 naar bekerwinst leidde en legde over ruim veertig meter de bal op de slof van Sterchele. Verbauwhede moest alles uit de kast halen om de ex-spits van OH Leuven en Charleroi van een hattrick te houden.

De derde treffer van Beerschot was slechts uitgesteld. Colman zette voor en Dheedene kopte raak. Er was een reukje van buitenspel bij, maar een kniesoor die daar om maalde. Zeker niet de paars-witte aanhang, die met volle teugen genoot en elke baltoets van de eigen ploeg met olé olé begeleidde. Als dank kreeg de thuisaanhang er nog een vierde goal bovenop.

Sterchele was dit keer de aangever en Cavens de terechte afmaker.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie