Renner Marzoli stil voor de antidopingprocureur

De Italiaanse renner Ruggero Marzoli (Tinkoff), betrokken in de zaak 'Oil for drug', werd woensdagmorgen ondervraagd door de antidopingprocureur van het Italiaans Olympisch Comité (Coni), maar de Italiaanse renner antwoordde niet op de vragen.

loa

"Wij menen dat de afschriften van de opnames niet helemaal duidelijk en logisch zijn", verklaarde Nicolo Velati, de advocaat van Marzoli, na de hoorzitting van een uur.

Velati vertelde ook dat zijn cliënt "van de mogelijkheid om niet te antwoorden gebruik heeft gemaakt, tegelijk aantonend dat hij bereid is om in ruime mate mee te werken". "De renner is momenteel het onderwerp van een onderzoek in een strafdossier in Pescara en hij wil het parket niet beïnvloeden door verklaringen die hij maakt voor de Coni-procureur", verduidelijkte Velati.

De 31-jarige Marzoli moest in 1999 al eens een schorsing van vier maanden uitzitten, en als hij nu opnieuw schuldig bevonden wordt van dopinggebruik, riskeert hij een levenslange schorsing.

Het onderzoek 'Oil for drug' werd in 2004 geopend door het parket van Rome, en gaat over de contacten van tientallen atleten met dokter Carlo Santuccione, die door het FCI al van 1995 tot 2000 was geschorst. Bij huiszoekingen in heel Italië nam de Italiaanse politie in 2004 grote hoeveelheden groeihormoon, epo-spuiten, anabolica en andere dopingproducten in beslag. De onderzoekers, die in de spreekkamer van Santuccione afluisterapparatuur en videocamera's hadden geïnstalleerd, registreerden meerdere telefoongesprekken die dopingpraktijken aangaven. Volgens het agentschap Ansa bewijst dat materiaal onder meer dat Marzoli een epo-injectie kreeg van de dokter, en dat deze laatste de renner aanraadde om groeihormoon en testosteron te nemen.

Ook Danilo Di Luca en Eddy Mazzoleni, respectievelijk 1ste en 3de van de afgelopen Ronde van Italië, zijn betrokken in het onderzoek. Hun hoorzittingen van deze week bij het Coni werden dinsdag uitgesteld tot half juli.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie