Portugese voetbalbond moet orde op zaken stellen

LISSABON - De Portugese voetbalbond krijgt van de Internationale Voetbalfederatie FIFA tien dagen de tijd om ervoor te zorgen dat het geschil met Gil Vicente uiteindelijk niet voor de rechter komt. Op 14 september zal de FIFA de zaak in zijn hoofdkwartier behandelen en een eventuele sanctie uitspreken.
Die sanctie zou kunnen inhouden dat alle Portugese teams uit de internationale competities geweerd worden. Porto, Benfica en Sporting Lissabon zouden zo van Europees voetbal verstoken blijven, terwijl het Portugese nationale team ook niet uit zou mogen komen in de kwalificaties voor Euro 2008. Portugal is één van de tegenstanders van België in groep A.

Gil Vicente brak de regels van de FIFA door zijn gedwongen degradatie naar de Portugese tweede klasse voor de burgelijke rechtbank aan te vechten. Vicente werd met de degradatie bestraft omdat het vorig seizoen een speler opstelde die niet speelgerechtigd was.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.