VRT-nieuwsdienst brengt nieuw duidings- en politiek programma

BRUSSEL - Komende vrijdag en zaterdag gaan op Canvas en Eén twee gloednieuwe programma's van de VRT-nieuwsdienst van start.
In 'De Keien van de Wetstraat' nodigen Kathleen Cools en Ivan De Vadder op Canvas elke vrijdagavond één politieke gast uit in de studio.

Op Eén komt er vanaf zaterdag 8 september een nieuw duidingsprogramma over de economische actualiteit, gepresenteerd door Paul D'Hoore en Guy Janssens.

In 'De vrije markt' gaan D'Hoore en Janssens dieper in op de economische actualiteit van de voorbije week. Vanaf 8 september lichten de makers elke zaterdag de sociaal-economische actualiteit toe, daarin bijgestaan door bedrijfsleiders, vakbondsverantwoordelijken of bankiers.

Elke vrijdag brengt Radio 1 in 'Vandaag' een economische reportage over dezelfde thema's als 'De Vrije Markt', dat 's zaterdags om 12.45 uur wordt uitgezonden.

Ivan De Vadder en Kathleen Cools gaan vooral op zoek naar de achterkant van de politiek en de drijfveren van politici. 'Als de actualiteit ons ertoe noopt, gaan wij het daar natuurlijk over hebben, maar het is vooral de bedoeling dat we op zoek gaan naar de dieperliggende beweegredenen van onze gast. Hoe ijdel zijn politici? Hebben ze nog een leven naast de politiek?', legt De Vadder uit.

'De Keien van de Wetstraat' wordt elke vrijdag uitgezonden om 22.20 uur. Wie de eerste gast is op 7 september, is nog niet bekend.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees