BV's beklimmen Antwerpse KBC-toren tijdens eerste Belgische torenrun

BV's beklimmen Antwerpse KBC-toren tijdens eerste Belgische torenrun

Foto: ©ep

ANTWERPEN - In Antwerpen vindt zondag 15 oktober de eerste Belgische wolkenkrabber-run plaats. Zes bekende Vlamingen zullen die dag, samen met honderden anderen, de 479 trappen van de 97 meter hoge KBC-toren op de Groenplaats beklimmen.
Bedoeling van de torenrun is zo snel mogelijk de 26 verdiepingen op te lopen. Tussen 11 en 17 uur zal elke 30 seconden iemand van op de Groenplaats de Antwerpse Boerentoren binnenstormen.

600 kandidaten nemen deel, onder wie zes bekende Vlamingen. Het gaat om ex-tennisster Dominique Monami, tv-figuren Matthias Coppens en Evi Hansen, zanger Udo, ex-wielrenner Roger De Vlaminck en Maite Janssen van Q-Music.

Liefhebbers die het spektakel liever passief gadeslaan, krijgen op de Groenplaats op de videowall van 24 vierkante meter rechtstreekse beelden uit de trappengangen te zien. Radiozender Q-music zendt het hele gebeuren live uit van op de Groenplaats.

Het initiatief kadert in het 75-jarige bestaan van de Boerentoren. Sinds 1931 bepaalt de toren de skyline van Antwerpen als eerste wolkenkrabber op het Europese vasteland. ,,De ideale plaats dus voor de eerste Belgische wolkenkrabberrun", vinden de organisatoren.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees