Tom Boonen wint profkoers in Zele

ZELE - Tom Boonen (Quick.Step-Innergetic) heeft de regionale wedstrijd in het Oost-Vlaamse Zele gewonnen. De ex-wereldkampioen hield in een spurt met vijf Kristof Goddaert en de Britse kampioen Hamish Haynes achter zich.
De wedstrijd spatte al na de beginkilometers open toen twintig renners zich afzonderden. Het peloton kreeg snel een halve minuut aangesmeerd en telde halfkoers al meer dan vier minuten achterstand op het vluchtersgroepje met Tom Boonen. Net over halfkoers, toen de achterstand zeven minuten bedroeg, besliste de lokale politie om de grote groep uit de wedstrijd te nemen, zodat er nog slechts twintig renners kans maakten op de zege.

Op veertig kilometer van de finish zonderden Tom Boonen, Kristof Goddaert, Ward Bogaert, de Brit Hamish Haynes en de Nederlander Ivor Bruin zich af. Enkel Glenn D’Hollander was bij machte naar de vijf leiders toe te springen, waarbij Ivor Bruin moest lossen. Met nog vijftien kilometer te gaan ging Tom Boonen zijn kans. Met Haynes pakte hij slechts een honderdtal meter op de rest en met nog minder dan twee kilometer te rijden werden zij vervoegd door hun drie eerdere metgezellen. In de sprint was Boonen de sterkste.

,,Na het wereldkampioenschap was de ’moral’ wat weg. Het ontbrak me totaal aan motivatie om nog te trainen'', reeageerde Boonen. ,,Het was Kevin Hulsmans die me over de streep trok. Hij stelde voor te komen koersen in Zele. Ik rij nog Parijs-Tours, dus moest ik toch nog wat kilometers afmalen. Dit was een ideale training en als je het dan nog kan afmaken is dat leuk meegenomen. Na Parijs-Tours zit het er op. Het seizoen is lang genoeg geweest.''

Boonen kon net de 19-jarige Kristof Goddaert achter hem houden. ,,Verliezen van Boonen is volgens mij geen schande. Ik koos het wiel van Ward Bogaert die van ver aanging. Toen zag ik Boonen komen en kroop in zijn wiel. Hem remonteren lukte me echter niet.''

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.