Minstens 21 doden bij aanslagen in Bagdad

BAGDAD - Bij bloedige aanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn woensdag minstens 21 doden gevallen. Bij een van de aanslagen werd het konvooi van de Iraakse minister van Industrie, Faouzi Hariri, geviseerd.
De Iraakse minister bevestigde dat hij niet aanwezig was in het konvooi op het moment van de aanslag. In eerste instantie dacht de politie dat de minister wel in het konvooi zat.

In totaal zijn voor het konvooi twee zelfgemaakte bommen tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde in het zuiden van Bagdad, in de voornamelijk christelijke wijk Camp Sarah. Tien minuten later explodeerde een derde bom in de buurt van een winkel.

Bij de eerste twee ontploffingen kwamen drie mensen om en bij de derde aanslag lieten achttien mensen het leven. Volgens de veiligheidsdiensten in Bagdad zijn er minstens 89 gewonden gevallen.

Verder heeft het Amerikaans leger ook de dood van twee Amerikaanse soldaten bekendgemaakt. Sinds maandag zijn er al zeker tien Amerikanen omgekomen bij gewelddadigheden in Irak.

Volgens de Amerikaanse generaal William Caldwell, woordvoerder van het Amerikaanse leger, is het aantal ontploffingen met autobommen en zelfgemaakte bommen in Irak tijdens de laatste week het hoogst sinds begin 2006.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees