Coalitie-overleg met Hamas mislukt

RAMALLAH - De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft woensdag gezegd dat het overleg met de regerende Hamas over de vorming van een coalitieregering is mislukt. ,,Er vindt geen dialoog meer plaats'', aldus Abbas. Het op 11 september door beide partijen overeengekomen principe-akkoord is van de baan, zei Abbas. ,,We zijn terug bij af.''
Abbas verklaarde dat de onderhandelingen met de Hamas hoofdzakelijk zijn vastgelopen op de eis dat de beweging de in het verleden met Israël gesloten vredesakkoorden erkent en respecteert. Deze ook door de internationale gemeenschap gestelde eis aan samenwerking met een regering waar de extremistische Hamas deel van uitmaakt, is door Hamas-premier Ismail Haniyeh verworpen. De Hamas wil niet verder gaan dan het sluiten van een langdurig bestand met Israël.

Abbas had woensdag een onderhoud met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice, die op werkbezoek is in het Midden-Oosten. Rice heeft aangedrongen op de vorming van een regering zonder de Hamas, dat door de VS wordt beschouwd als een terroristische organisatie.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees