Open VLD antwoordt op crisis met 'Quickonomie'

Open VLD antwoordt op crisis met 'Quickonomie'
BRUSSEL - De overheid moet stipt haar facturen betalen. Dat is een van de maatregelen die Open VLD-minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne wil nemen om de Belgische economie weerbaarder te maken tegen de financiële crisis. Vanaf vandaag is het meldpunt Quickonomie.be voor slechte overheidsbetalers actief, verklaarde de woordvoerder van de minister.
Dinsdag maken De Tijd en Het Laatste Nieuws melding van een actieplan dat Open VLD onder impuls van Van Quickenborne heeft klaargestoomd voor het economisch topoverleg van de verschillende regeringen, dat woensdag plaatsvindt.

25 dagen te laat

De minister wijst op de slechte score van de overheid voor wat het betalen van facturen betreft. 'De Belgische staat betaalt haar facturen gemiddeld na 75 dagen. Dat is 25 dagen na de wettelijke termijn van 50 dagen. En veel slechter dan onze buurlanden', meent Vincent Van Quickenborne. Daarom lanceert hij een meldpunt voor slechte overheidsbetalers.

Kredieten

Voor Open VLD moeten de banken bedrijven krediet verlenen. Desnoods moet de overheid daarover duidelijke afspraken maken of maatregelen treffen.

Andere maatregelen van het liberale actieplan zijn onder meer de snellere aanpak van wanbetalers, streng toezicht op reclame voor financiële producten, het beter bekendmaken van de faillissementswetgeving, transparantere bonussen en beperkte gouden parachutes voor managers. Open VLD pleit ook voor de afschaffing van het verbod op koppelverkoop.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees