Pieter van den Hoogenband ziet biografie niet zitten

Pieter van den Hoogenband ziet biografie niet zitten

Foto: reuters

De autobiografie van de Nederlandse oud-topzwemmer Pieter van den Hoogenband wordt niet uitgegeven.
Rond deze tijd zou het boek onder de titel 'Pieter van den Hoogenband Unplugged' verschijnen. De drievoudig olympisch kampioen, schrijver Hans Vandeweghe, journalist bij De Morgen, en uitgever De Boekenmakers hebben er na onderling overleg vanaf gezien.

"Het eindresultaat is niet geworden wat ervan was verwacht. We hadden er niet dezelfde visie over en daarom hebben we besloten het niet uit te brengen", lichtte directeur Jack van der Vliert namens de uitgever toe. "Het is jammer, maar soms moet je een bepaalde conclusie durven trekken."

Van den Hoogenband zou vooral niet blij zijn met bepaalde passages in het boek over zijn familie en over zijn sponsor Nike. Van den Hoogenband was met het Amerikaanse kledingbedrijf verwikkeld in een affaire rond het zwempak. Volgens de uitgever zal het boek bij De Boekenmakers ook niet als niet-geautoriseerde biografie verschijnen. "Wij laten het helemaal rusten. Maar iedereen is vrij om te schrijven over hem."

Van den Hoogenband neemt zondag tijdens de Swim Cup in Eindhoven officeel afscheid. Hij beëindigde zijn loopbaan deze zomer bij de Olympische Spelen in Peking.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.