KV Mechelen - AA Gent 2-5

AA Gent klopt KV Mechelen in doelpuntenkermis

Hij wil al een tijdje een basisplaats, en met zijn twee eerste goals en ook nog een assist zette Coulibaly Achter De Kazerne zijn woorden kracht bij. De Senegalees loodste AA Gent naar een 2-5 zege en een twaalf op twaalf, terwijl Mechelen met een zesde nederlaag op rij achterblijft.
Coulibaly deed dus wat Ljubijankic al maanden niet meer kon. Het afwerken van kansen was bij de Buffalo’s lang een probleem, maar gisteren scoorden ze aan honderd procent. AA Gent komt daardoor voorlopig op een gedeelde derde plaats met Germinal Beerschot, dat vanavond speelt op Standard.

KV Mechelen is ondertussen in in vrije val. Door de nul op achttien komt het trieste record van het seizoen 2002-2003 vervaarlijk dichtbij. Toen verloor het zeven keer na elkaar. Malinwa scoorde de voorbije zes matchen drie treffers, maar incasseerde daarbij ook zestien goals. Het zegt genoeg over de vertrouwenscrisis van de Maneblussers.

Twaalfde keer op achterstand

Als dit de Buffalo’s zijn, dan moeten ze wel snel op achterstand komen. En ja hoor, het gebeurde weer. Voor de twaalfde keer al dat de Gentenaars een achterstand moesten wegwerken, het is een onbegrijpelijk cijfer voor een team dat de subtop speelt. Het was Destorme die de blauwhemden mee met de neus op de feiten duwde. Na een knappe persoonlijke actie van de buurjongen uit Gentbrugge schoot Nong, na een tackle van Suler, overhoeks binnen. KV Mechelen, met Van Hoevelen voor het eerst dit seizoen op de bank, ging aanvankelijk door op zijn kwieke elan. Het had best verder kunnen uitlopen, maar weer Destorme knalde eerst op Jorgacevic, en daarna via Suler op de paal.

Gent zocht ondertussen vooral de linkerflank van Malinwa op, waar Van Dessel het moeilijk kreeg. Goed een half uur ver volstonden twee dolle minuten om de achterstand om te bouwen in een wel heel plotse voorsprong.

De twee doelpunten waren de perfecte kopie van elkaar. Twee keer kwam de voorzet van op rechts (eerst Leye, daarna Rosales), evenveel keer kopte een grote Gentse jongen aan de tweede paal binnen (eerst Coulibaly, daarna de volgende week geschorste Custovic met zijn vijfde van het seizoen). Doelman Renard en verdediger Mellemans zagen er bij beide acties niet zo goed uit. Mechelen, dat in de eerste periode heel veel energie verbruikte, kende ook nog eens pech toen de ongelukkige Mellemans net voor de pauze geblesseerd uitviel. Het bleef ook in het tweede bedrijf vol goeie wil, claimde een penalty voor hands, maar ref Wouters ging daar niet op in.

Na een uur deed Gent met een maximum aan efficiëntie de boeken toe. Coulibaly zette een knappe combinatie op met Custovic en werkte daarna zelf af. De opgeschoten Senegalees legde ook nog eens de 1-4 voor de voeten van een uitstekende Rosales. Nog was de Mechelse weerstand niet helemaal gebroken, want een sterke Destorme scoorde nog tegen. Strovuur slecht, want verder kwam de thuisploeg niet. Er was nog een uitstekende kans voor El Ghanassy, Renard keerde op de lijn. Uitstel van executie, met een fantastische actie bood de Belgische Marokkaan invaller Smolders alsnog de vijfde treffer aan.
Corrigeer