Clijsters naar kwartfinales in Brisbane

Kim Clijsters (WTA 18) heeft ook haar tweede wedstrijd op het tennistoernooi van Brisbane gewonnen. In de achtste finales schakelde ze de Australische Alicia Molik (WTA 198) uit in twee sets: 6-0 en 6-3.
Clijsters en Molik stonden dinsdag voor de derde keer in hun carrière tegenover elkaar. Net als Clijsters maakte de 28-jarige Molik, voormalig nummer 8 op de WTA-ranking, afgelopen zomer haar comeback. Ze had na de Olympische Spelen van Peking in 2008 een punt gezet achter haar carrière na aanslepende en terugkerende blessures. Molik kampte met een oorinfectie die voor evenwichtsproblemen zorgde.

Clijsters, die de twee vorige wedstrijden tegen Molik in 2001 en 2002 had gewonnen, begon als een wervelwind aan de partij. In geen tijd had ze de eerste set met 6-0 op zak. In de tweede set bood Molik weerwerk tot 3-3, maar daarna nam Clijsters opnieuw de bovenhand (6-3).

In de kwartfinales neemt Kim Clijsters het op tegen de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 41) of de Canadese Aleksandra Wozniak (WTA 34), het zesde reekshoofd.

Justine Henin moet haar wedstrijd van de achtste finales nog afwerken. Ze neemt het daarin woensdag op tegen de Kazachse kwalificatiespeelster Sesil Karatantcheva (WTA 132).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.