Gilbert Arenas excuseert zich voor wapens in de kleedkamer

Gilbert Arenas excuseert zich voor wapens in de kleedkamer

Foto: ap

Gilbert Arenas, de 27-jarige Amerikaanse ster van het NBA-team Washington Wizards, heeft maandag zijn excuses aangeboden voor het bezit van vier vuurwapens. De wapens lagen in zijn kastje op de club. Volgens Arenas gaat het om een misplaatste grap.
Na het verhoor door de politie gaf Arenas toe dat er vier vuurwapens lagen in zijn kastje. De wapens waren niet van munitie en lader voorzien. De NBA-ster benadrukte dat de wapens in zijn kastje lagen omdat hij ze thuis niet wilde bewaren omwille van zijn kinderen.

Volgens de Amerikaanse krant New York Post hebben Arenas en ploegmaat Javaris Crittenton echter met getrokken wapens tegenover elkaar gestaan. Het geschil zou over een openstaande gokschuld gaan. Volgens Arenas was het slechts een misplaatste grap.

"Grap of niet, ik begrijp dat ik een fout gemaakt heb. Ik had om te beginnen geen wapens moeten meenemen naar de club. Nu begrijp ik ook dat er met wapens niet te lachen valt", aldus de ster van de Wizards.

Het onderzoek is momenteel nog aan de gang, maar de strikte wetgeving van de stad Washington omtrent wapenbezit zou het bestuur van de Washington Wizards in staat kunnen stellen om de speler te ontslaan.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.