Bestuurder dodelijk ongeval kon niet zien door voorruit

Bestuurder dodelijk ongeval kon niet zien door voorruit

De Kasteellaan, en vooral het kruispunt met het Oktrooiplein, is een van de meest ongevalsgevoelige lokaties in Gent.gia Foto: © Gianni Barbieux

GENT - De autobestuurder die maandagavond een 25-jarige vrouw doodreed op een zebrapad in Gent, reed met een voorruit waar hij niet goed kon door zien door de vorst. Dat melden het Gentse parket en de politie. Ze waarschuwen voor rijden met belemmerd zicht.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur aan de Kasteellaan nabij het station Gent-Dampoort. Een personenwagen die richting Dampoort reed, schepte de vrouw op toen ze op het zebrapad overstak. De jonge vrouw uit Amsterdam raakte levensgevaarlijk gewond en overleed in het ziekenhuis.

De bestuurder, een jongen van 19 uit Wachtebeke, voerde een inhaalmanoeuvre uit. Het rijbewijs van de tiener werd voor twee weken ingetrokken.

De jongeman was niet dronken en reed ook niet te snel. Hij was wel onvoorzichtig omdat hij reed terwijl zijn voorruit nog niet ijsvrij was, zegt het parket.

Rijden met een belemmerd zicht kan bestraft worden met een boete van 100 euro. De politie raadt aan om voor het vertrek de autoverwarming te starten, alle sneeuw te verwijderen en alle ruiten vrij te maken.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees