Darcis langs Garcia-Lopez naar tweede ronde in Doha

Darcis langs Garcia-Lopez naar tweede ronde in Doha

Foto: epa

Steve Darcis (ATP 122) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-tennistornooi in de Qatarese hoofdstad Doha. Daarin neemt hij het op tegen de Marokkaanse veteraan Younes El Aynaoui (geen ranking).
De 25-jarige Luikenaar, die uit de kwalificaties kwam, was in de eerste ronde te sterk voor de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP 41). Na 1 uur en 9 minuten haalde Darcis het met 6-4 en 6-1 van de als achtste geplaatste Spanjaard. Het was de derde onderlinge confrontatie tussen beide spelers en pas de eerste keer dat Darcis aan het langste eind trok.

In de tweede ronde komt Darcis uit tegen Younes El Aynaoui. De 38-jarige El Aynaoui, die een wildcard had gekregen voor het tornooi, klopte in de eerste ronde de Amerikaanse kwalificatiespeler Ryler Deheart (ATP 241) met 7-6 (7/3) en 7-6 (7/4). Het wordt de tweede onderlinge confrontatie tussen Darcis en El Aynaoui op het ATP-circuit. In 2008 haalde de Marokkaan het op het graveltornooi van München met 6-4, 3-6 en 6-3 van de Luikenaar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.