Broer Fortuyn steunt LDD

Broer Fortuyn steunt LDD
ANTWERPEN - Marten Fortuyn, broer van de vermoorde politicus Pim Fortuyn, gaat actief campagne voeren voor de nieuwe rechtse partij Lijst Dedecker. Fortuyn vindt dat de ideeën van Lijst Dedecker voor 85 procent overeenkomen met het gedachtegoed van zijn broer.
Fortuyn gaf vandaag in Antwerpen het startschot voor de vijfdaagse campagnetrip van de Lijst Dedecker. Het is de bedoeling de nieuwe partij over de kiesdrempel van 5 procent te helpen bij de federale verkiezingen van aanstaande zondag.

"Zijn standpunten leunen nauw aan bij die van onze partij. Hij vertrekt ook van de gedachte dat de samenleving nood heeft aan politici die recht voor de raap zijn en de koe bij de horens vatten", aldus Rob Van de Velde, eerste opvolger op de Antwerpse kamerlijst voor LDD.

Buitengegooid

Marten Fortuyn (64), die in België woont, komt vaker op voor de ideeën van zijn overleden broer. Hij adviseerde voorheen de Nederlandse Fortuynistische partij Onze Nieuwe Samenleving (ONS), die echter niet verder kwam dan enkele zetels in de gemeente Noordoostpolder.

Behalve overlappende partijstandpunten hebben Pim Fortuyn en Jean-Marie Dedecker nog iets anders gemeen. Beiden begonnen een eigen lijst, Fortuyn toen hij uit Leefbaar Nederland werd gegooid, Dedecker nadat hij persona non grata werd bij eerst VLD en later N-VA.

Rob Van de Velde sluit een verdere samenwerking met Fortuyn in de toekomst niet uit.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S