Coca Cola en Cargill zetten zinnen op nieuwe calorievrije zoetstof

BRUSSEL - Coca Cola kiest mogelijk in de toekomst voor een nieuwe natuurlijke zoetstof voor zijn suikervrije producten. Samen met de agro-multinational Cargill onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden van deze zoetstof zonder calorieën, die afkomstig is van de stevia-plant.
'Of de zoetstof de huidige kunstmatige zoetstoffen in dranken als Coke light, Sprite light of Fanta light ook daadwerkelijk gaat vervangen, is nog niet zeker. Het proces bevindt zich nog in de onderzoeksfase', zegt Wouter Vermeulen van Coca-Cola Belgium.

Coca Cola heeft wel al de exclusieve rechten in handen om het product in dranken te verwerken en op de markt te brengen. Cargill heeft dezelfde rechten verworven voor stevia in zijn voedingsassortiment. De natuurlijke zoetstof zal aanvankelijk gebruikt worden in landen waar stevia al is toegelaten in voeding en drank zoals Japan, China, Brazilië en Thailand.

Cargill levert intussen inspanningen om de Europese regeringen te overhalen de natuurlijke zoetstof als veilig te bestempelen door onderzoek te sponsoren dat dit moet aantonen. De resultaten van deze studies worden pas begin volgend jaar verwacht.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees