Tom Boonen is rijbewijs opnieuw kwijt

Tom Boonen is opnieuw zijn rijbewijs kwijt. De renner werd dinsdagnacht door de politie aan de kant gezet toen hij verschillende inbreuken op het verkeersreglement pleegde. Het nieuws wordt bevestigd door het parket van Turnhout.

lgc

Veel details worden er echter niet vrijgegeven. Boonen werd kort na middernacht op de ring van Mol tegengehouden. De politie zag hoe de wielergod verschillende inbreuken op het verkeersreglement pleegde.

De rijstijl van Boonen bleef de voorbije maanden niet onbesproken. In april werd zijn rijbewijs voor de eerste keer voor veertien dagen ingetrokken, nadat hij in Mol aan 120 km/uur werd geflitst, daar waar de toegelaten snelheid 70 km/uur was. 'Het was ook een verraderlijke weg: zes kilometer rechtdoor en plots staat daar een bordje van 70 per uur', reageerde Boonen toen. 'Maar goed: fout is fout, daar heb ik geen probleem mee.'Ik heb te snel gereden en daar ga ik voor boeten'.

In april 2007, een jaar geleden dus, reed de wielrenner met zijn knalgele Lamborghini tegen een electriciteitspaal in de buurt van Balen. De oorzaak van de crash was toen een onvoorzichtige kat die zijn weg dwarste. 'Bij een verkeerslicht liep een kat de straat over. Ik kon ze ontwijken, maar kwam in de berm terecht. De voorkant van mijn wagen is beschadigd, maar gelukkig leeft de kat nog', kon de voormalige wereldkampioen er toen nog mee lachen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tom Boonen

Video

Keuze van de redactie