Website politiezone Rupel gekraakt door 'Albanian Clan'

BRUSSEL - De website van de politiezone Rupel is woensdagavond gehackt, zo heeft woordvoerder Joris Van Camp bevestigd. 'Om 17 uur was alles nog normaal, maar om 18 uur stond er plots een boodschap op die daar niet thuis hoorde.'
Over de inhoud wil hij niets kwijt, maar volgens de site www.zataz.com kondigden de hackers, een groep die zich Albanian Security Clan noemt, de spoedige bevrijding van ontsnappingskoning Kaplan Murat uit de gevangenis aan.

Op de website stond in het Albanees en het Frans 'Kaplan Murat, we zullen je spoedig bevrijden' (Murat Kapllan, très bientôt on va te libéré (sic) frère). Deze boodschap ter attentie van de Albanese gangster werd voorafgegaan door enkele scheldwoorden in het Frans en het Engels aan het adres van het gerecht, de politie en België ('On baise la justice; la police; et la Belgique; sale race de merde').

'Wij distantiëren ons volledig van de boodschap die op de website stond. We doen er alles aan om onze site, die nu tijdelijk niet beschikbaar is, zo spoedig mogelijk weer operationeel te krijgen', aldus Van Camp. Het is de eerste maal dat de website van de politiezone Rupel, die Boom, Rumst, Niel, Schelle en Hemiksem omvat, gekraakt wordt.

De website werd woensdag rond 18 uur gekraakt door een groep die zich Albanian Security Clan noemt. De hackers zetten de muziek van de Amerikaanse actiefilm 'Bad Boys' bij hun boodschap. Donderdag was de site rond 7.30 uur 'tijdelijk niet beschikbaar'.

Twee weken geleden werd de website van de federale politie door drie minderjarigen gekraakt, een Belg, een Fransman en een Zwitser.
Externe links
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees