Vijf doden bij Israëlische aanval in Gazastrook

Bij een nieuwe Israëlische aanval in de Gazastrook zijn minstens acht Palestijnen gedood. Een woordvoerster van het leger zei dat de operatie was gericht op het centrale deel van het Palestijns gebied aan de Middellandse Zee.
De troepen voerden een ,,routineklus'' uit en waren een kilometer diep in de Gazastrook gedrongen. Ze werden daarbij herhaaldelijk door groepen militante Palestijnen onder vuur genomen.

Israëlische media berichtten dat bij de vuurgevechten acht Palestijnen dodelijk werden getroffen. Palestijnse artsen deelden mee dat er ook drie zwaargewonden vielen.

Reeds een week geleden had het Israëlische leger bij de zwaarste aanval in de Gazastrook sinds de machtsovername van de islamitische Hamas-beweging midden juni twaalf Palestijnen gedood. De woordvoerster verklaarde donderdag dat de nieuwe aanval er onder meer in bestond een eind te maken aan de beschieting van Israëlische grensplaatsen met raketten vanuit de Gazastrook. In een mededeling zei Hamas dat drie van de doden strijders van haar organisatie zijn, die bij de confrontatie met de Israëlische soldaten om het leven kwamen.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees